Slik finner du riktig joggesko 

Det å løpe er en billig og fin måte å komme i form på. Du trenger bare et par sko og klær som passer værforholdene, også er du klar til trening. Rett utenfor døra. Det er ikke mange treningsformer som er så enkle å delta i. Likevel er jogging noe av det som gir flest mennesker skader når det kommer til sport og idrett på amatørplan. Det er nemlig litt undervurdert hvor viktig både riktig utstyr og ikke minst riktig teknikk. Teknikk er noe som krever litt mer å sette seg inn i, så i denne artikkelen skal vi ta for oss den andre delen av denne ligningen – nemlig sko, og hvordan du skal finne frem til de riktige joggeskoene for deg. 

Når vi sier at vi skal hjelpe deg med å finne de riktige joggeskoene til deg, er det med trygg på deg. Hvilke behov vi har er nemlig det som på alle måter burde styre hvilke sko vi kjøper. Hvis du ser på sko som for eksempel mizuno wave rider er disse perfekte for noen løpestiler, mens andre sko er perfekte for andre. Men hvordan finner du frem til hvilke sko som passer til akkurat deg og de behovene du har? 

Tenk over dette før du kjøper joggesko 

Før du leser listen under, er det viktig å understreke viktigheten av en løpetest. Dette er en test du kan ta på stort sett alle butikker som selger joggesko, eller hos en fysioterapeut. Hvis du ikke har mulighet til dette, se på skoene du løper i og se hvor de er mest slitt – dette vil indikere hvordan du løper og hva du trenger. 

Vær bevisst om dette når du velger sko: 

  •  
  •  
  •  

Det er ikke dumt å ha flere par sko hvis du har råd til det, slik at du har noe til forskjellige disipliner. I tillegg er det lurt å notere hvor langt du løper i skoene, for et par bør byttes etter 500-700 km for å prestere best mulig.